GVT

Som rubriken lyder börja ja me GVT (German volume training) träning i måndags. Lyckades självklart göra fel redan på första övningen då ja läste decline som incline och körde lutande hantelpress som huvudövning för bröst istället för nedåtlutande. Men men, tar igen de nästa gång. Kändes riktigt bra under passet och jag längtar till imorrn då de blir biceps triceps.

Jag kör beginner metoden för att vänja mig me excentrisk träning och kommer sen köra advanced versionen. De är uppdelat såhär

Bröst/Rygg
Ben
vilodag
armar
vilodag

Man kör 10x10 på 2 huvudövningar, en bröst en rygg tex, och sen 2 isoleringsövninger me 4-(10-15) me 90 sekunders vila mellan huvudövningar och 60 mellan isoleringsövningar. 4 sekunder excentrisk fas i "2-leds övningar" och 3 sekunder i "1-leds övningar"

I måndags blev de som sagt Bröst/Rygg och de såg ut såhär:

A1: Lutande Hantelpress
10x10 - 24kg, 4,0,X,0

Supersetat me 90 sek vila så hantelpress, 90sek vila, latsdrag, 90sek vila, hantelpress, osv.

A2: Smala Latsdrag, handflata mot mig
10x10 - 28.5kg, 4,0,X,0


B1: Lutande Hantelflyes
3x10 - 8kg

Samma sak här som mellan A1 och A2 fast me 60 sekunders vila.

B2: Enhands Hantelrodd
3x10 - 20kg


4,0,X,0 betyder att de är 4 excentriskt, vända direkt, så snabbt koncentriskt man kan och vända direkt. Riktigt tungt och musklerna är aktiverade konstant. Varje gång man klarar alla 10 set me 10 reps ska man höja så de blir höja nästa gång. Fick otroligt tungt i underarmar under basövningarna dock men de löser sig! Ska bli kul att prova.

Benpasset i tisdags som skulle varit GVT egentligen blev vanligt benpass me 10 reps och prio på excentriska fasen då gabbe va me. Kändes skönt att prova lite vikter så ja vet va de blir på de riktiga GVT nästa gång.





Sjuuuk

Träningen är just nu obefintlig.. Tränade senast i fredags, lördag åkte jag och gabbe iväg till stockholm för att bo på hotell. Hade varsin massage på kvällen och hade de riktigt mysigt inne på deras spaavdelning. På söndag åkte vi direkt till örsundsbro och åt påskmiddag. På måndag va öppnade inte gymmet förrän 10 pga röd dag och ja började jobba 11 så de blev inget då heller. Tisdag blev jag sjuk och har sen dess legat inne och gjort ingenting! De är idag torsdag och ja håller på att explodera. Sitter och läser på olika bloggar om deras träning och ser videos och blir bara mer och mer taggad. Imorrn blir de dock jobb och om ja mår bra även träning efter de så bara hoppas att ja blir piggare av att röra på mig på jobbet!

Jag har funderat på att börja köra GVT Advanced (http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/261/A_Look_Back_and_Ahead_at_German_Volume_Training.aspx) för skojs skull men samtidigt borde ja köra en till cykel av 8-12,4-6,20+ reps med vanlig styrketräning för att maximera volym och minska skaderisk men ja älskar att prova nya saker! All träning är rolig träning så vi får se va ja bestämmer mig för. Funderar på att singla slant..

Kötta på!




Formbilder

Mars morgonvikt 82-83kg




















Bär en hel del extravikt just nu men träningen går riktigt bra så tänker inte försöka gå ner i vikt bara därför. Jag satsar på att bygga maximalt fram till nästa år så kör ja en ordentlig deff då istället :) De finns ju trots allt lite muskler under allt "hull" eftersom vikterna ökar konstant iaf ;)



Sammanfattning

Dags för sammanfattning av mig period som har pågått i mars månad och varit 4-6 reps. Klarar ja 6 eller mer reps så ska ja höja (lite olika i vissa övningar men för de mesta så stämmer de) och ändå göra minst 4 reps annars får ja sänka. Otroligt rolig period då de är här de "tunga" rekorden kommer! Framöver blir de20 reps i 1-2 veckor och sen börjas de om me 8-12 reps i ca 2 månader. Några rekord ja har tagit under denna period är

Bänk
1a på 120kg
4a+3+1 på 100kg
(fick hjälp upp till 4 reps på 2 senare seten)

Benspark
4x6 på 97.5kg dropset till 4x6 på 47.5kg

Enbent benpress
4x6 på 65kg

Knäböj
5a på 105kg

Raka marklyft
2x5 på 80kg sista set en 8a på 80kg

Chins
4a me 10kg runt midjan
12a på kroppsvikt

Sittande kabelrodd
5a på 48kg

Riktigt nöjd me den här perioden. Får se nu om den stärkt mig något så mina 8-12 repetioner kan va tyngre också :) Riktigt taggad på nästa period me 20 reps och få mjölksyra sprutandes genom öronen. Söker alltid maximal kontakt me den muskel jag har på schemat så de brukar kännas ordentligt!




RSS 2.0